Contact us

Binnen Syndo Health hechten wij bijzondere aandacht aan het respect voor de privacy en de vertrouwelijke aard van de persoonsgegevens die wij verwerken, evenals aan de wetgeving betreffende de bescherming van de privacy. Ons beleid inzake bescherming van persoonsgegevens is gebaseerd op de wettelijke bepalingen die op dat vlak gelden, onder meer de Verordening (EU) 2016/679 van het Europees Parlement en de Raad van 27 april 2016 betreffende de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens en betreffende het vrije verkeer van die gegevens (hierna de "Europese verordening betreffende gegevensbescherming" of de Engelse afkorting "GDPR").

In deze privacyverklaring leggen wij uit hoe wij precies uw persoonsgegevens verwerken en welke rechten u daarbij heeft. U vindt meer bepaald een antwoord op de volgende vragen:

Welke persoonsgegevens verwerken wij en waarom? 

Zijn uw persoonsgegevens veilig?

Voor wie zijn de verzamelde gegevens bestemd?

Welke rechten heeft u?

Hoe lang bewaren wij uw gegevens?

Disclaimer.

Wijzigingen.

 

Voor vragen kan u ons steeds contacteren via:

Syndo Health NV

Chaussée de Gand 1434

1082 Sint-Agatha-Berchem (Brussel)

E-mail: info@syndo.be

 

Welke persoonsgegevens verwerken wij en waarom?

Persoonsgegevens van patiënten-gebruikers

Indien u een patiënt bent en gebruik maakt van onze diensten voor telemonitoring en self care support, dan verwerken wij de volgende gegevens over u:

identificatiegegevens (zoals naam, adres, geboortedatum, telefoon en e-mail)

  • achtergrondinformatie (zoals burgerlijke staat, gezinssamenstelling en opleidingsniveau)
  • fysieke gegevens (zoals lengte en gewicht)
  • gegevens over uw gebruik van de Cardioconnect App en toestellen (zoals logingegevens, connectieduur, locatie, IP-adres, cookies)
  • gezondheidsgegevens (zoals diagnose, behandelingsplan, dieet, medicatie, afwijkende parameters en gezondheidsevoluties)

Wij mogen deze gegevens verwerken omdat ze noodzakelijk zijn voor de uitvoering van uw overeenkomst met ons voor telemonitoring en self care support. Het gaat om gegevens die u ons zelf heeft verstrekt, die wij hebben verkregen via uw zorgverstrekkers of die wij hebben verkregen via de Cardioconnect App en toestellen.

Uw gezondheidsgegevens worden verwerkt onder gezamenlijke verantwoordelijkheid van Syndo Health enerzijds en uw ziekenhuis en uw behandelende arts(en) anderzijds; deze laatsten zullen mee bepalen in hoeverre uw gezondheidsgegevens worden verwerkt. Syndo Health mag deze gegevens eveneens verwerken voor de uitvoering van onze telemonitoring- en self care support-diensten omdat u hiervoor uitdrukkelijk toestemming heeft gegeven. U kan deze toestemming steeds intrekken, maar dan moet u wel beseffen dat wij onze diensten niet meer kunnen leveren (zie ook onze algemene voorwaarden).

Syndo Health zal sommige van uw persoonsgegevens ook kunnen gebruiken en analyseren voor het verbeteren van de eigen diensten. Dit mag omdat dit een gerechtvaardigd belang van Syndo Health is en uw privacy hierbij voldoende wordt beschermd.

In sommige gevallen zullen wij uw persoonsgegevens ook mogen verwerken voor andere doeleinden, met name indien dit noodzakelijk is om uw vitale belangen te beschermen, indien wij hiertoe wettelijk verplicht zouden zijn of in geval van geschillen (zie ook verderop “Voor wie zijn de verzamelde gegevens bestemd?”).

Persoonsgegevens van anderen

Contactpersoon in noodgevallen

Patiënten-gebruikers kunnen een contactpersoon opgeven die wij enkel zullen contacteren in geval van nood. Indien u contactpersoon bent, dan beschikken wij enkel over uw naam en contactgegevens. Wij mogen deze gegevens gebruiken zonder uw toestemming voor zover dit noodzakelijk is om de vitale belangen van de patiënt-gebruiker te beschermen.

Artsen en andere zorgverstrekkers

Wij beschikken ook over persoonsgegevens van artsen of andere zorgverstrekkers die betrokken zijn bij de behandeling en opvolging van onze patiënten-gebruikers. Het gaat om naam, hoedanigheid, adres, telefoonnummers, e-mailadressen en eventuele accountinformatie. Wij mogen deze gegevens gebruiken omdat dit noodzakelijk is voor de uitvoering van onze overeenkomst met de arts en/of met het ziekenhuis waar de zorgverstrekker werkt en -zelfs zonder overeenkomst- voor zover dit noodzakelijk is om de vitale belangen van de patiënt-gebruiker te beschermen.

Personeel van onze onderaannemers

Wij beschikken over persoonsgegevens van de personeelsleden (veelal contactpersonen) van onze onderaannemers voor zover dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met de onderaannemers. De privacy van deze personeelsleden weegt dan niet op tegen onze gerechtvaardigde bedrijfsbelangen. Het gaat slechts om naam, hoedanigheid adres, telefoon en e-mail van de personeelsleden.

Websitegebruikers

Voor gebruikers van onze website verwijzen wij naar onze cookies policy in de gebruikersvoorwaarden van onze website, die raadpleegbaar zijn op onze website.

Minderjarigen

Als algemene regel verzamelen noch verwerken we opzettelijk persoonsgegevens van kinderen jonger dan 16. Als wij merken dat wij per ongeluk gegevens over kinderen jonger dan 16 hebben verzameld, nemen we de nodige maatregelen om die gegevens zo snel mogelijk te wissen, tenzij de geldende wetgeving ons verplicht ze te bewaren. Als wij weten dat een kind ouder dan 16 is, maar volgens de geldende wetgeving beschouwd wordt als een minderjarige, moeten we de toestemming krijgen van een ouder/voogd alvorens de persoonsgegevens van dat kind te kunnen gebruiken.

Zijn uw persoonsgegevens veilig?

Ja. Syndo Health heeft technisch en organisatorisch een aantal aangepaste veiligheidsprocedures ingevoerd, die wij regelmatig evalueren en bijwerken, om vernietiging, verlies, vervalsing, wijziging en ongeoorloofde toegang (bv. door virussen, hacking of andere informaticamisdrijven), alsook accidentele mededeling aan derden te vermijden, de beveiliging van die gegevens te zo goed mogelijk te verzekeren en een correct gebruik van de verzamelde informatie voor de verwerking in kwestie te zoveel mogelijk te garanderen. Dit risico kan echter -zelfs met de beste maatregelen- nooit volledig worden uitgesloten.

Syndo Health kan niet aansprakelijk worden gesteld voor schade ten gevolge van onvoldoende veiligheidsmaatregelen bij derden:

  • uw ziekenhuis en artsen zijn, zoals gezegd, gezamenlijk met ons verantwoordelijk voor de verwerking van uw persoonsgegevens. Syndo Health zorgt ervoor dat de nodige veiligheidsmaatregelen langs haar kant worden nageleefd. Zodra uw gegevens zich bij de het ziekenhuis, artsen of hun team bevinden, zijn het ziekenhuis en de arts -en niet Syndo Health- verantwoordelijk om de nodige veiligheidsmaatregelen na te leven;
  • daarnaast kan Syndo Health evenmin aansprakelijk worden gesteld voor enige schade als gevolg van het nemen van onvoldoende veiligheidsmaatregelen bij de verwerking van uw persoonsgegevens door andere derden.

Voor wie zijn de verzamelde gegevens bestemd?

Syndo Health personeel

Uw persoonsgegevens kunnen worden ingekeken en gebruikt door ons personeel, waaronder de coach van de patiënt, ons administratief personeel en ons technisch personeel.

Onze personeelsleden kunnen uw persoonsgegevens slechts te zien krijgen voor zover zij deze informatie nodig hebben om hun functie correct te kunnen uitvoeren. Zij zijn allemaal gebonden door een geheimhoudingsverplichting om uw persoonsgegevens niet aan derden door te geven voor redenen die niet zijn voorzien in deze privacyverklaring of waarvoor u geen toestemming heeft gegeven.

Derden

In bepaalde gevallen kunnen of moeten wij uw persoonsgegevens overmaken aan derden. Het gaat hoofdzakelijk om de volgende derden of situaties:

  • onze onderaannemers (“verwerkers”): dit zijn onze externe bedrijfsondersteunende diensten die uw persoonsgegevens voor ons verwerken. Het gaat onder meer over onze App-provider, onze diensten voor gegevensopslag, onze leveringsdiensten en onze facturatiediensten. Met elk van deze diensten heeft Syndo Health een overeenkomst afgesloten om te waarborgen dat uw persoonsgegevens veilig blijven en niet worden aangewend voor doeleinden die niet door Syndo Health zijn toegelaten;
  • uw arts of andere zorgverstrekkers die betrokken zijn bij uw behandeling of medische opvolging, voor zover dit noodzakelijk is voor de uitvoering van onze diensten van telemonitoring en self care support en mits uw toestemming. Zoals gezegd, zijn in dit geval Syndo Health, uw arts(en) en uw ziekenhuis samen verantwoordelijk om uw gegevens te verwerken;
  • uw contactpersoon in nood, voor zover dit noodzakelijk is om uw vitale belangen te beschermen;
  • in geval van geschillen kunnen wij uw persoonsgegevens -voor zover dit nodig is- ook delen met andere derden zoals rechtbanken, gerechtsdeurwaarders en advocaten om onze belangen te verdedigen en onze rechten te kunnen uitoefenen;
  • wij kunnen uw persoonsgegevens ook verwerken en zelfs doorgeven aan bepaalde derden telkens wanneer wij hiertoe wettelijk verplicht

Syndo Health zal uw persoonsgegevens hoe dan ook niet doorgeven aan derden voor direct‑marketingdoeleinden of reclamedoeleinden.

Doorgiften buiten de EU

De GDPR geldt enkel binnen de Europese Economische Ruimte (dit is de Europese Unie en IJsland, Noorwegen en Liechtenstein). Indien wij uw persoonsgegevens buiten de EU doorgeven naar een land dat geen voldoende hoog beschermingsniveau biedt, dan zullen wij overeenkomstig de GDPR bijkomende maatregelen nemen, bv. door het afsluiten van bepaalde contractuele bedingen om u een gelijkwaardig niveau van gegevensbescherming te garanderen. U kan ons steeds een kopie van dergelijke bedingen vragen.

Welke rechten heeft u?

 

De GDPR geeft u tot op zekere hoogte een aantal rechten die u kan uitoefenen met betrekking tot uw persoonsgegevens. U kan steeds met ons contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via onze andere contactgegevens om deze rechten uit te oefenen:

  • indien u wil weten of en, zo ja, welke persoonsgegevens van u door Syndo Health verwerkt worden en indien hierover meer informatie wenst (bv. waarom dit gebeurt en welke categorieën van personen toegang hebben tot deze gegevens).

Let op: sommige informatie kan u gemakkelijk zelf raadplegen via de Cardioconnect App.

  • indien u een schriftelijk of elektronisch afschrift van die gegevens wenst (voor zover de privacy van een ander daardoor niet wordt geschaad) of indien u wenst dat wij die gegevens rechtstreeks aan een andere verwerkingsverantwoordelijke overmaken.

Let op: wij zullen uw gegevens niets steeds in een door u gevraagd formaat kunnen bezorgen, en zullen uw gegevens ook niet steeds aan een ander moeten overmaken, ook al vraagt u dit zelf.

  • indien u bepaalde persoonsgegevens wenst te laten corrigeren of aanvullen, voor zover deze persoonsgegevens inderdaad verkeerd of onvolledig zijn.

Let op: sommige gegevens kan u gemakkelijk zelf corrigeren via de Cardioconnect App. Uw gezondheidsgegevens zullen echter enkel kunnen worden gewijzigd door of op vraag van uw arts of andere betrokken zorgverstrekkers.

  • indien u wenst dat wij (tijdelijk of permanent) uw persoonsgegevens (of een deel ervan) niet langer verwerken.

Let op: in sommige gevallen zijn wij niet verplicht om de verwerking van uw persoonsgegevens stop te zetten en/of uw persoonsgegevens te verwijderen of om de verwerking van uw persoonsgegevens “on hold” te zetten. Wij zullen u hiervan dan op de hoogte brengen en uitleggen waarom uw verzoek niet kan worden ingewilligd (bv. in geval van lopende gerechtelijke procedures of wettelijke verplichtingen). Indien wij uw persoonsgegevens zouden verwijderen, dan is dit op zich geen enkele erkenning van het feit dat uw persoonsgegevens al dan niet onrechtmatig verwerkt werden.

  • voor alle andere vragen of klachten met betrekking tot uw persoonsgegevens die door ons verwerkt worden.

Wij zullen u steeds een ontvangstmelding geven en uw verzoek zo snel mogelijk behandelen. Hierbij dient u wel rekening te houden met het volgende:

  • soms zullen wij uw verzoek overmaken aan uw behandelende arts of uw ziekenhuis indien uw verzoek onder de verantwoordelijkheid van uw arts of uw ziekenhuis blijkt te vallen (bv. verzoeken tot inzage in uw patiëntendossier);
  • soms kunnen wij bijkomende informatie opvragen om uw identiteit of de gegrondheid van uw verzoek te controleren. Laat dus steeds uw contactgegevens achter;
  • in principe is de behandeling van uw verzoeken gratis. Indien uw verzoek echter kennelijk ongegrond is of buitensporig is, dan behoudt Syndo Health het recht voor om een vergoeding voor de administratieve kosten aan te rekenen alvorens uw verzoek wordt behandeld.

Indien u ons antwoord op uw verzoek, vraag of klacht niet bevredigend vindt, kan u altijd klacht indienen bij de Gegevensbeschermingsautoriteit. Wij vragen u wel vriendelijk om eventuele klachten steeds eerst aan ons over te maken, zodat wij zo snel mogelijk een oplossing kunnen zoeken. De contactgegevens van de Gegevensbeschermingsautoriteit zijn:

Gegevensbeschermingsautoriteit
Drukpersstraat 35

1000 Brussel

Tel.: +32 (0)2 274 48 00
Fax: +32 (0)2 274 48 35
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

URL: https://www.gegevensbeschermingsautoriteit.be

Hoe lang bewaren wij uw gegevens?

In principe bewaren wij de persoonsgegevens die betrekking hebben op het contract van een bepaalde patiënt-gebruiker tot maximaal 12 maanden na beëindiging van dit contract.

Soms kunnen de persoonsgegevens echter langer worden bijgehouden, bv. omwille van lopende gerechtelijke procedures of omwille van een wettelijke verplichting. Dit zal steeds geval per geval worden beoordeeld.

Disclaimer

De aansprakelijkheid van Syndo Health blijft beperkt tot directe schade, met uitsluiting van alle indirecte schade zoals, maar niet beperkt tot het verlies van persoonsgegevens, financiële of commerciële schade, winstderving, toename van algemene kosten, verstoring van de planning.

De aansprakelijkheid van Syndo Health blijft beperkt tot het bedrag waarvoor Syndo Health verzekerd is.

Wijzigingen

Syndo Health behoudt zich het recht voor om deze Privacyverklaring steeds te wijzigen. Indien u vragen heeft over de verwerking van uw persoonsgegevens raden wij u dus aan om steeds de meest recente versie van onze Privacyverklaring te raadplegen via de Syndo Health App of via onze website.

Laatst gewijzigd: 24 november 2018.